MENIU
close
loading

PLANTARE LIGUSTRUM OVALIFOLIUM

Nota: Pentru a realiza un GARD VIU cat mai repede in inaltime si desime recomandam plantarea a 8 sau 10 plante pe metru.1. Plantarea in linie dreapta

Acesta metoda de plantare este cea mai des folosita la suprafete mici,in delimitarea suprafetelor de vecini, pentru a crea o bariera verde de intimitate in curte, astfel se reduce dimesiunea in latime a gardului viu la maturitate si este mai usoar de plantat. Pentru o plantare cat mai corecta va rugam sa respectati urmatoarele etape: Aveti nevoie de 2-4 picheti (in functie de suprafata) sfoara, metru, sapaliga de mana, distantier, cazma, lopata, sapa. Cu picheti si sfoara incepeti sa marcati suprafata unde doriti sa plantati gardul viu, dupa ce sa marcat zona de plantare incepeti sa faceti un sant adanc de 10-12 cm si tot atat de lat, santul se face cu cazmaua sau cu sapa, in functie de pamant, este foarte important sa aveti un pamant bine maruntit, aproape nisipos. Daca pamantul este lutos si nu se poate marunti atunci va recomandam sa faceti un amestec: o parte mranita, o parte nisip, o parte pamantul existent.

Dupa ce v-ati asigurat ca ati maruntit sau amestecat pamantul, puneti in sant pamant cam 2-5 cm dupa care il udati bine pana balteste, se face o mocirla, iar dupa aceea confectionati din lemn un distantier de 10 cm.

Plantele trebuiesc infipte cu radacina in mijlocul santului, in mocirla respectiva. Dupa ce prima planta este fixata, luati distantierul si plantati, distantierul se foloseste pentru a stabili distanta intre plante pe rand, cu o sapaliga de mana sau cu mana se trage usor pamantul langa tulpina plantei si se apasa usor pamantul. Dupa ce ati efectuat acest procedeu, umpleti santul cu pamantul ramas si tasati cu picioarele asigurandu-va ca planta sta in pozitie verticala.

Dupa ce ati terminat de plantat si tasat santul, plantele trebuiesc taiate. La o planta de 30-35 cm inaltime se taie aproximativ 2-5 cm din fiecare varf al plantei. Aceasta operatiune este OBLIGATORIE deoarece prin taiere se elimina partea cruda (tanara) a plantei si ajuta la o fixare mai buna a radacinii in pamant, prin taiere planta incepe sa se ramifice.

Taierea se efectueaza cu o foarfeca foarte bine ascutita. Dupa taiere urmeaza udarea, prima udare se face din abundenta, dupa cateva zile de la udare se mai taseaza o data pamantul. Mai multe detalii despre intretinerea gardului viu gasiti in meniu la sectiunea SERVICII.


2. Plantarea in zig zag sau plantarea pe doua randuri

Aceasta metoda este intalnita in special in parcuri in zonele din jurul blocurilor, sau pe suprafete mari de teren, datorita spatiului pe care il ocupa la maturitate.

Pregatirea terenului si plantarea se face la fel ca si la metoda precedenta, diferenta este latimea santului, latimea la aceasta metoda va fi de aproximativ 20-25 cm. In rest se aplica toate etapele mentionate ma sus.


RECOMANDARI

Folie antiburuiana

Va recomandam folia antiburuiana pentru GARD VIU Ligustrum Ovalifolium. Este realizata dintr-un material tesut din fasii de folie (rafie) pigmentat si stabilizat UV. Folia permite trecerea cu usurinta a apei, a substantelor nutritive, opreste germinarea, rasarirea si cresterea buruienilor nedorite. De asemenea mentine umiditatea, udarea gardului viu din Ligustrum ovalifolium sau Lemnul Cainesc se realizeaza mai rar. Rezistenta la temperaturi ridicate si scazute. Fixarea foliei se poate realiza cu sarma sau cu elemente decorative (piatra ornamentala, scoarta, sort etc.)

Ingrasamant foliar BIONAT plus

Pentru a avea un GARD VIU de cat mai sanatos si viguros, o crestere rapida si ramificata, recomandam ingrasamantul foliar BIONAT plus. BIONAT plus este un extract natural din plante: 9%, cu rol biostimulator. BIONAT plus este un ingredient de stimulare pentru plante cu reactie foarte rapida fiind absorbit prin frunze aproape instantaneu. Se aplica prin pulverizare pe frunze. Odata patruns in sucul celular al frunzelor determina o intensificare a procesului de nutritie grabind sinteza clorofilei, echilibreaza metabolismul plantei si grabeste cresterea. Se aplica direct pe frunzele plantei, in concentratie de 20 ml la 10 L de apa.