MENIU
close
loading

Gardul viu poate oferi multe beneficii pentru fiecare casă si familie care locuieste in ea.

Odata ce a aparut ideea de a ingradi teritoriul sunteti in cautarea unui gard, fie el din beton, lemn sau din plante ornamentale. Acest gard ofera intimitate gradinii, casei sau crearea unei bariere care sa ne protejeze de zgomotul, praful din strada.

Comunicati-ne nevoile si obiectivele dumneavoastra si noi va vom ajuta sa determinati ce tip de gard viu va doriti.


Consultanta

Consultanta te ajuta sa incepi, te poate indruma, iti poate atrage atentia asupra unor probleme ce pot aparea. Este important sa stii ce fel de sol necesita planta, cat trebuie udata si cand, ce ingrasaminte aplici, cum trebuie sa fie pregatit terenul, identificarea problemelor cauzate de boli sau daunatori, tratamentele fito-sanitare, ce fel de echipamente si unelte de gradina iti trebuie unei bune intretineri a gardului viu, stabilirea unui program anual de intretinere a gardului viu.


Proiectare

Proiectarea unei gradini este o activitate extrem de creativa si personala dar respectarea unor reguli de baza va oferi gradinii finalizate un aspect natural si frumos.

Proiectarea inseamna mai mult decat desenarea unor plante pe o foaie de hartie. O proiectare de gradina inseamna o cunoastere temeinica a plantelor, factorilor de mediu si un interes real fata de dorintele, nevoile si posibilitatile celui care doreste sa-si amenajeze un spatiu verde.

Un gard viu trebuie sa fie in armonie cu arhitectura locuintei sau gradinii. Gardul viu este preferat de acei proprietari care apreciaza plantele, frumusetea si utilitatea plantelor, astfel aveti posibilitatea sa creati un gard viu de diferite inaltimi, forme sau culori.


Productie

Productia de plante pentru gard viu, este activitatea principala a pepinierei. Producem o singura specie de planta: LIGUSTRUM OVALIFOLIUM.

Prima productie de plante a fost infiintata in primavara anului 2010 si sau inmultit aproximativ 2 000 de buc.

In anul 2014 inmultim aproximativ 30 000 de buc pe care le distribuim in cea mai mare parte la nivel national.


Plantare

Plantarea gardurilor vii poate fi facuta cu material saditor la ghiveci, cu material saditor cu radacini in balot, cazuri in care lucrarea poate fi facuta si in timpul perioadei de vegetatie (mai – septembrie), sau cu material saditor cu radacini nude, caz in care lucrarea este recomandat sa se faca toamna in septembrie, octombrie, noiembrie sau primavara devreme in martie – aprilie.

Distantele de plantare, indiferent de tipul materialului saditor folosit, se stabilesc in functie de desimea gardului viu care se doreste sa se obtina, dar si de faptul ca plantele cresc si acestea nu trebuie sa intre in concurenta pentru apa, substante nutritive, lumina, etc.


Intretinerea gardurilor vii

Decembrie – Aprilie:

- scuturarea plantelor de zapada (in functie de specie) daca este cazul;
- curatarea uscaturilor si inlaturarea ramurilor rupte de zapada;
- udare moderata.

Mai - Iunie - Iulie - August:

- inlocuirea eventualelor plante care s-au uscat peste iarna;
- taieri de intretinere (in functie de specie);
- tratamente fitosaniatre impotriva bolilor si a daunatorilor;
- udare (solul trebuie mentinut reavan si fara buruieni);
- inlaturarea buruienilor din interiorul gardului;
- fertilizare (la sol sau foliara);
- la gardurile vii de conifere, se recomanda udarea prin aspersie a partii aeriene a plantelor, dimineata si seara.

Septembrie - Octombrie - Noiembrie: - taieri de intretinere, corectare si fortificare (in functie de specie);
- tratamente fitosanitare impotriva bolilor si a daunatorilor;
- udare moderata;
- plivirea buruienilor din interiorul gardului;
- fertilizare la sol.